Troffelvloer badkamer

Troffelvloeren zijn de sterkste vloeren die er zijn in ons assortiment. Ook voor badkamers en andere zogenaamde natte ruimtes zijn deze vloeren erg geschikt en populair.

Samenstelling troffelvoer badkamer

Troffelvloeren bestaan vooral uit tweecomponenten epoxyhars, die samen voor een oersterke laag zorgen. De verhouding epoxyhars/overige bestanddelen is afhankelijk van de toepassing. De massa van het materiaal dat gebruikt wordt voor de troffelvloer varieert van 1700 tot 2100 kg/m3. Deze waarde zegt iets over de dichtheid van het product: hoe meer epoxyhars per m3, hoe hoger de belasting graad van de vloer. Wij kunnen u vertellen, welke optie in uw specifieke geval het beste is.

Zowel gladde afwerking of met structuur mogelijk

Troffelvloeren kunnen zowel met een glad oppervlak als met structuur worden gemaakt. De minimale coatingdikte is 6 mm. De ondervloer moet droog, vormvast, en vetvrij zijn. Deze hoeft niet per se geheel vlak te zijn, omdat de hars zich uitvult.

troffelvloer badkamer

Geschikt voor zeer hoge belasting

De toegestane belasting per oppervlakte eenheid bedraagt 60-95 Newton/mm2 (tot bijna 1 kg per mm2). De gemiddelde levensduur van een troffelvloer is rond de 10 jaar, wat vooral afhangt van de mate van gebruik en belasting.

Naadloze overgang met wanden

Deze vloeren worden handmatig met een troffel aangebracht, vandaar ook de naam. Grote voordeel is, dat er zodoende naadloze. vloeiende overgangen van de vloer naar verticale aangrenzende delen te maken is. Denk aan sanitaire plinten en goten. Zo ontstaat er een naadloze, waterdichte en hechte wand/vloerverbinding. Ideaal voor situaties waar de hygiëne van groot belang is, zoals badkamers en andere natte ruimtes.

Troffelvloeren laten leggen

Een troffelvloer laten leggen is een specialistische klus. JW Vloer- & Wanddesign heeft al jaren ervaring met het leggen van dergelijke vloeren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte? Neem dan gerust contact op met ons.

JW Vloer- & Wanddesign

Lagenhof 25
6611 AB Overasselt
Telefoon: 06 30 58 74 64
info@jwvloerenwanddesign.nl

Kvk nummer: 88146618

Contactformulier