Siergrindvloeren

De siergrindvloer is ook wel bekend als korreltapijt. Siergrindvloeren zijn namelijk opgebouwd uit grindkorrels die met een hoogwaardige kunsthars zijn verlijmd. En zo een oerdegelijk en fraai geheel vormt. Deze vloer is verder in vrijwel alle kleuren leverbaar, wat het een blikvanger maakt in ieder interieur. Of dit nu een woonkamer of showroom is. Deze vloeren zijn dan ook vooral te vinden in:

  • huizen (keukens, woonkamers, gang)
  • kantoren
  • autobedrijven/showrooms
  • kantines
  • wachtruimtes
  • ontvangsthallen

De siergrindvloer is in verschillende gradaties te verkrijgen van 1 tot 4 mm korrelgrootte.

Geschikt voor vloerverwarming

Siergrind neemt gemakkelijk de omgevingstemperatuur op. Ook houdt deze vloer de temperatuur langdurig vast. Daarmee is deze vloer ook geschikt zonder vloerverwarming, al bestaat er wel de mogelijkheid deze te gebruiken met een siergrindvloer. Al onze siergrindvloeren zijn voor de goede orde geschikt voor vloerverwarming.

Aanbrengen siergrindvloer

Het aanbrengen van een siergrindvloer vereist net als de overige vloeren een goede voorbereiding. De ondergrond moet goed vlak zijn. Als dat nog niet is gedaan moet dat als eerste gebeuren. Als de ondervloer mooi egaal en vlak is wordt er een hechtprimer aangebracht, waarna de siergrindkorrels en kunsthars als bindmiddel volgen. Het resultaat is een decoratieve vloer, die slijtvast, goed schoon te maken is en weinig onderhoud vergt.

siergrindvloeren specialist

Vuilafstotend en vloeistofdicht

Een siergrindvloer kan overigens ook afgewerkt worden met een transparante filler. Zodoende wordt de vloer dicht voor bepaalde vloeistoffen. Deze vloer is ook vuilafstotend, zodat er niks in de poriën kan trekken. Dat kan in sommige gevallen nodig zijn, zeker waar hygiëne van groot belang is. Wij kunnen u hierbij uiteraard adviseren.

Contact

Wilt u ook een mooie siergrindvloer, of wilt u meer weten? JW Vloer- & Wanddesign heeft al jaren ervaring met het leggen van dergelijke vloeren. We kunnen u dus vertellen wat de mogelijkheden zijn. Neem daartoe gerust met ons contact op.

JW Vloer- & Wanddesign

Lagenhof 25
6611 AB Overasselt
Telefoon: 06 30 58 74 64
info@jwvloerenwanddesign.nl

Kvk nummer: 88146618

Contactformulier