Coatingvloeren

Een coatingvloer is een veel gekozen vloer. Deze is namelijk redelijk slijtvast, vloeistofdicht en egaal. Deze vloer bestaat uit meerdere lagen op basis van tweecomponenten epoxyhars, net als bij troffelvloeren het belangrijkste bestanddeel. De dikte varieert van 0,3 tot 1,2 mm. Onze coatingvloeren zijn leverbaar in sowieso alle RAL kleuren, waarmee de keuze dus zeer groot is. Desgewenst is de kleur op aanvraag leverbaar. De verwachte levensduur van coatingvloeren bedraagt afhankelijk van het gebruik gemiddeld 3-5 jaar. Deze vloer is populair, omdat die in veel gevallen de beste keuze is. Denk aan ruimtes:

  • met een licht mechanische belasting, zoals garages.
  • die hygiënisch of stofvrij moeten zijn.

Voorbeelden van dergelijke ruimtes zijn o.a. bedrijfshallen, kleedkamers, opslagruimtes en archieven.

Laten leggen coatingvloeren: de stappen

De ondervloer moet vochtvrij en minimaal 28 dagen oud zijn. Een coatingvloer vereist een ondervloer die vormvast schoon en bovenal vlak is. Scheuren en andere schade in de ondervloer dienen dan ook vooraf met kunstharsmortel opgevuld te worden. Onregelmatigheden in de ondervloer blijven namelijk bijna altijd zichtbaar.

Als de ondergrond goed is wordt er een voorstrijklaag van de epoxyhars aangebracht. Vervolgens volgt er een laag met een of twee lagen twee componenten epoxy coating. Deze laag wordt met kwast of roller gelijkmatig aangebracht. Elke behandeling kent een droogtijd van ongeveer 24 uur, afhankelijk van de binnen temperatuur.

Contact

Een coatingvloer laten leggen is een specialistische klus. JW Vloer- & Wanddesign heeft al jaren ervaring met het leggen van dergelijke vloeren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte? Neem dan gerust contact op met ons.

coatingvloeren laten leggen

JW Vloer- & Wanddesign

Lagenhof 25
6611 AB Overasselt
Telefoon: 06 30 58 74 64
info@jwvloerenwanddesign.nl

Kvk nummer: 88146618

Contactformulier